Bröllop

Letar ni bröllopsfotograf? Då har ni kommit rätt!

Vilka är vi?

Min Fotostudio är jag, Anette och min man Christer. Vi är två väldigt ambitiösa fotografer som lätt bjuder på oss själva. Vi kompletterar varandra och som två fotografer på ert bröllop kan vi erbjuda mer varierande foton. Christer är nog den lugna av oss medan jag är otroligt engagerad och kan lätt bli helt uppspelt när jag ser att det blir helt underbara foton eller någon pose som blir helt otroligt fin.

Kort sagt så är vi som vi är. Med oss ska du kunna vara dig själv och slappna av och minnas fotograferingen som en rolig stund och ha roligt under tiden. För det har vi!

Vad får ni om ni bokar oss?

NI FÅR FINA FOTON- givetvis 🙂 🙂 🙂 för att fotograferingen ska bli mer avslappnad så vill vi lära känna varandra lite innan er stora dag. Därför träffas vi alltid på ett planeringsmöte där vi kan prata ihop oss om fotograferingen. Vi erbjuder en provfotografering där ni får se lite hur vi arbetar som fotografer. Det är viktigt för oss att fånga era känslor på ett avslappnat vis. Det är Er dag och en lycklig sådan och det kommer att skina igenom på bilderna.

På bröllopet arbetar vi alltid som ett team, så med oss får ni två fotografer. På mingel och vigsel får ni dubbelt så många ögon, dubbelt så många vinklar. Vi smyger runt, iakttar och förevigar. Vill ni ha förberedelserna fotograferade så delar vi upp oss så att ni båda har en fotograf hos er.

Under porträttfotograferingen kommer vi att göra allt för att ni ska slappna av och vara er själva. Även om ni inte är vana vid att bli fotograferade eller känner er bekväma framför kameran. Vi kommer att finnas där för att hjälpa er om ni behöver tips på hur ni ska stå och vilket håll ni ska hålla blicken. Vi tycker om att blanda fotograferingen med foton där ni är i ”action”. Kanske har ni något särskild önskan om något foto som beskriver era intressen och personlighet.

Fotografering före eller efter vigseln?

Många som väljer att fotografera före vigseln gör det för att de vill ta sina bilder när håret och sminket är helt nyfixat, innan klänningen har blivit lite mörk i fållen och innan man har halva risförpackningen innanför skjortan. Under en bröllopsdag är det inte alls ovanligt med både en och tio glädjetårar och massor av kramar med familj och vänner vilket såklart är det allra bästa med ett bröllop, men kanske mindre positivt för en perfekt makeup. Mångt par känner också att de inte vill vara ifrån sina gäster efter vigseln, och vill därför ha fotograferingen avklarad innan de träffar gästerna. En annan positiv sak är att man kan ha en first look, det vill säga att fotografen fångar ögonblicket när ni ser varandra för första gången på bröllopsdagen. Det är ett underbart ögonblick, fyllt av känslor som verkligen är fantastiskt att ha förevigat.

Vissa par vill istället se varandra för första gången vid vigseln, och då är det såklart svårt att fotograferas före vigseln Då är det bättre att satsa på att fotografera efter vigseln. För vissa känns detta lättare. De känner att all nervositet släpper efter vigseln och det är lättare att slappna av. Andra tycker att det känns stressigt att veta gästerna väntar på dem vid mottagningen.

Varför inte dela upp er tid för porträttfotograferingen? Efter vigseln så finns det tid för att fotografera tillsammans med familjen och att ta en bild med alla gäster innan vi smiter iväg, bara jag och brudparet för en halvtimme medan gästerna tar sig till mottagningen och får varsitt glas i handen inför brudskålen. Till sist så skulle vi smita ut i solnedgången, lagom höga på all lycka från dagen, och ta de sista porträtten medan solen går ner.

Var ska man ta Bröllopsbilderna?

Vi tar alltid med brudparets personliga önskemål när jag letar platser. Vi lägger väldigt mycket tid på detta för det är unika miljöer som ger de där riktigt fina bilderna. Platsen för fotograferingen försöker vi ha i närheten av den plats vigseln sker för att spara tid.

Några tips inför Bröllopsfotograferingen.

  • Ta alltid med er bekväma skor som ni kan gå i t.ex. fält, gräs och andra obekväma ställen. Din bröllopsklänning kommer att bli lite skitig, det är lika bra att inse. Alternativet är att fotografera i studio och det är inte lika skoj som att fotografera i unika miljöer
  • Det är alltid bra att ha en tärna med som kan hjälpa till med att fixa klänningen, sminket.
  • Ta alltid med puder och lite smink för att bättra på under fotograferingen. Det är bra om brudgummen också får lite puder detta gör att huden inte blir glansig om man svettas.
  • Ta med paraply ifall det börjar regna. Välj två som är anpassade till bröllop så ser det bättre ut på bild.
  • Ta med något snacks och dricka, solsting eller blodsockerfall kommer utan att du märker det och det hade förstört hela fotograferingen.
  • Se till att ha ringt alla samtal du behöver innan fotograferingen, se till att ha delegerat innan bröllopsdagen.

Kolla in våra foton här

Våra olika bröllopspaket hittar du här

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer.

Anette & Christer